Duurzame sokken laten maken van gerecycled katoen

Vind je duurzaamheid  zeer belangrijk en wil je toch een fraai relatiegeschenk, dan kun je ook de custom made gerecyclede katoenen sokken overwegen. Deze zijn van +/- 80% gerecycled katoen gemaakt. Zo draag je perfect bij aan een schonere en duurzamere aarde. Tevens is het mogelijk om een gepersonaliseerd private label aan de sokken toe te voegen. Hierop kun je een boodschap, logo of slogan plaatsen. Ook kun je vermelden dat jouw sokken gemaakt zijn van gerecycled katoen, hoe mooi is dat.

 

Katoen kun je goed mechanisch recyclen en zijn er zelfs al mogelijkheden om katoen chemisch te recyclen, waarbij je van gerecycled katoen weer een garen kunt maken dat dezelfde eigenschappen heeft als nieuw katoen.

 

Duurzame stoffen van gerecycled katoen

 

Hoe gaat het recyclen precies in z'n werk:

Productie afval en/of ingezameld gedragen textiel wordt ingezameld en gesorteerd op kleur. De precisie waarmee dit gedaan wordt, maakt het mogelijk om heldere kleuren garens te produceren zonder deze bij te verven. 

Het katoen wordt machinaal ontdaan van knopen, ritsen en labels en in repen gesneden, waarna het vervolgens in de vervezelmachine terecht komt. De stof wordt als ware gekamd totdat er alleen nog vezels overblijven. 

Deze vezels worden gemengd met nieuwe vezels om de kwaliteit te behouden. Zonder een klein percentage nieuw katoen zouden de vezels niet sterk genoeg zijn om een garen te spinnen. De vezels worden nog fijner gekamd en in dezelfde richting gelegd. Dit proces heet kaarden. Van de gekaarde vezel kan een lont worden gemaakt die tot garen wordt gesponnen.

 

Vraag gerust een vrijblijvend sokken ontwerp aan! info@tieconcepts.nl

 

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.