Duurzame sokken laten maken met eigen logo

Sokken gerecycled katoen
Sokken gerecycled katoen
Bamboesokken met logo
Bamboesokken met logo
Bamboe logo sokken
Bamboe logo sokken

Wil je met je bedrijf ook duurzame sokken laten maken? Dat kan, naast de traditionele kwaliteiten bieden we ook de duurzame kwaliteit. Duurzaam wordt voor veel bedrijven steeds belangrijker ook voor ons bedrijf. Daarom bieden we naast de normale kwaliteit ook duurzame kwaliteiten aan. Je hebt keuze uit bamboe, gerecycled katoen en organisch / biologisch katoen. Hieronder de voordelen van de 3 kwaliteiten. 

 

Waarom kies je voor Bamboe sokken?

  • Bamboe stof is sterk en voelt heerlijk zacht aan, dat draagt comfortabel.
  • Bamboe ventileert perfect, dus snelle opname en afvoer van vocht.
  • Bamboe isoleert, daardoor warmer in de winter en koeler in de zomer.
  • Bamboe sokken blijven langer fris door deze eigenschappen.
  • Bamboe is hypoallergeen, doordat er geen chemische stoffen worden gebruikt.
  • Bij de teelt van bamboe wordt zeer weinig water gebruikt.
  • Bamboe is sterk en groeit zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen.
  • Bamboe groeit razend snel en op plekken waar andere landbouw nauwelijks kans heeft.
  • Bamboe neemt 35% meer CO2 op dan andere planten.
  • Bamboe heeft een 10x grotere opbrengst dan katoen.

 

Wat is biologisch / organisch katoen:

 

Omdat de productie van 'normaal' katoen belastend is voor het milieu, moest hier een alternatieve, duurzame oplossing voor komen. 

Organisch katoen wordt op een andere manier geproduceerd, zonder chemische bestrijdingsmiddelen en hierbij wordt de katoen met de hand geplukt. Het klinkt natuurlijk erg mooi dat er geen chemische middelen meer gebruikt worden, dat is het ook zeker, maar voor boeren is dit helaas geen aantrekkelijke oplossing. Zonder chemische middelen gaat de groei van de katoenplanten een stuk langzamer. Er kan dus minder katoen worden geproduceerd in dezelfde tijd. Daarnaast is de vraag naar biologisch katoen enorm toegenomen, waardoor er grote tekorten zijn. De prijs is daarom ook vaak hoger dan 'gewone' katoen.

 

GERECYCLED KATOEN:

 

Naast de groene bamboesokken bestaat de mogelijkheid om ook te kiezen voor gerecyclede sokken. Deze zijn gemaakt van ongeveer 80% gerecycled katoen. Zoals je misschien ooit wel gelezen hebt, is het productieproces van katoen niet erg milieuvriendelijk. Voor het verbouwen van het katoen gebruikt men veel bestrijdingsmiddelen en er is redelijk veel water nodig voor de productie. Gelukkig staat de textielwereld niet stil en komt duurzaamheid steeds meer voorop te staan.

Naast deze verbetering kun je katoen goed mechanisch recyclen en zijn er zelfs al mogelijkheden om katoen chemisch te recyclen waarbij je van gerecycled katoen weer een garen kunt maken dat dezelfde eigenschappen heeft als nieuw katoen.

 

Zie link: 

 

https://www.topsokken.eu/duurzame-sokken-met-logo-van-gerecycled-katoen/

 

Informeer gerust naar de mogelijkheden en prijzen:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.